L3

Welkom in het derde leerjaar!

DSC01611

Tekening voor Sinterklaas

De kinderen van het 3de leerjaar maakten met stiften of potloden een mooie tekening.

"We hebben de tekening in de klas gemaakt en daarna samen naar de post gebracht", zei Céline. Daarna moesten ze een week wachten tot de Sint een antwoord stuurde. Ze kregen een brief en er stond in dat alles zo mooi was en dat hij zeker eens zou langskomen. "We kregen ook een zoekposter", vertelde Ylana. Ze deden dit om eens extra lief te zijn voor de Sint. (Céline en Ylana)

Technopolis on tour op bezoek in Eeklo

We gingen met de bus naar het PTI in Eeklo, die grote school.

Ze toonden ons op een podium allerlei proefjes. Toen zagen we hoeveel dingen je wel kon doen met stikstof. We zagen ook hoe je zeep in brand kon steken. "Het was heel interessant", vonden Wout en Jana. (Wout en Jana)

Kinderen van basisschool De Schakel lezen voor bij kleuters en jongere kinderen

Gedurende enkele dagen voor de voorleesweek oefenden de leerlingen van het 3de leerjaar hun lezen op een speciale manier.

Ze gingen namelijk een zelfgekozen prentenboek gaan voorlezen in de 2de of 3de kleuterklas of in het 1ste of 2de leerjaar. Daar gingen ze met hun kleine groepje kinderen in de leeshoek of in een ander hoekje zitten. "Het was heel leuk", vonden Duke en Naerd, "hopelijk doen we dit nog eens!" (Duke en Naerd)

Op zoek naar de kikkerprins van onze juf

Onze klas ging in de herfst met auto's naar het bos in Beernem.

Iedereen leerde over de blaadjes, de noten en de soorten bomen en struiken. Eén kindje van onze klas heeft een kikker gevonden, maar juf Isabelle heeft hem niet gekust. Op het laatste gingen we met z'n allen via de vijver naar een speeltuin. "Het was daar leuk", vonden Mila en Hélène. (Mila en Hélène)

Grootouderfeest op onze school

In november 2018 was het eindelijk grootouderfeest op onze school.

De oma's en opa's gingen eerst de grote zaal binnen om lekkere koffiekoeken te eten en koffie of thee te drinken. Toen de bel ging, konden ze naar hun kleinkinderen gaan die buiten stonden te wachten om samen met hen spelletjes te spelen. Ze konden in alle klassen spelletjes spelen, zoals: een sprookje verzinnen, ballen in klompen gooien, ... Bij de laatste bel deden we allemaal de vogeltjesdans op de speelplaats. Zo ging het in de voormiddag en ook nog eens in de namiddag. (Finn en Skye)