L6

 

De laatste klas van de basisschool, daar zijn wij nu aangekomen.

We zullen er een keitof jaar van maken en ons goed voorbereiden op het middelbaar.

Op onze blog kunnen jullie volgen wat we in het zesde allemaal beleven.

 Op 3 september vliegen we er met veel plezier weer in!

 

Nino, Fien, Maité, Rune, Emile, Hannah, Elise, Delphine, Robbe, Jools, Axl, Caro, Maxim, Kobe, Lore, Noah, Mathieu, Lore, Lucas, Liam, Imke, Gustave, Jef,

juf Vanity en juf Hilde

 

 

DSC 0003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prettige vakantie!

We wensen iedereen een deugddoende vakantie!

 

IMG 20190628 103156667

Proclamatie

Deze avond vierden we de proclamatie van de zesdeklassers. Op 2 september starten zij immers in het middelbaar. En of ze er klaar voor zijn! Ze droegen een echte 'square cap'! Plechtig kwamen ze de speelplaats opgewandeld. Alle tassels hingen aan de rechterkant. Op het moment van de officiële uitreiking gingen de tassels naar links. De druïden droegen reeds een vierkant kapje als teken van wijsheid. Tijdens de middeleeuwen werd het vierkante hoofddeksel vooral gedragen om zich warm te houden in die koude en kille klaslokalen. Uit die tijd stamt ook de symbolische betekenis: het behalen van een academische graad. Het luidt een nieuw hoofdstuk in waarbij het opnemen van verantwoordelijkheid en de inzet om er iets goeds van te maken belangrijk zijn. Op het einde werden zoals de traditie het voorschrijft alle hoedjes in de lucht gegooid. De directeur en alle leerkrachten werden bedankt met een zelfgemaakt lied. Het was een fijne avond met veel mooie woorden, een avond om niet meer te vergeten. Ook ik zeg 'dank' aan al mijn flinke zesdeklassers voor het fijne schooljaar! We wensen jullie nu al een fijne start en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel succes in het middelbaar!

Fietsen door Sint-Laureins

Vandaag sprongen we alweer op de fiets. We maakten een tocht van 36 km door de vijf deelgemeenten van Sint-Laureins. Het was prachtig weer om door de polders te fietsen. Alle zesdeklassers hadden een stukje voorbereid om de 5 deelgemeenten en hun geschiedenis beter te leren kennen. Op verschillende plaatsen hielden we halt en konden ze de vijfdeklassers daarover vertellen. Die luisterden aandachtig! Het werd niet alleen een spannende fietstocht maar ook een interessante! Net na de middag werden we door de grootouders van Delphine getrakteerd op een ijsje. Dankuwel! Dat smaakte hoor!  Terug op school werd onze maag verder gevuld met frietjes. Na zo een lange rit gingen die er goed in! Wat kan een schooldag toch plezant zijn!-))

Workshop 'Hoe herstel ik mijn fiets?'

Het laatste thema van WO was een technisch thema. Het ging over transport. De fiets kwam daarin uitgebreid aan bod. Maar theorie alleen, nee, dat was te saai en te technisch. Dus richtten we ons tot een aantal handige Harry's/Henriettes om ons daarbij te helpen. En ja hoor! We kregen respons! Vandaag staken we samen met hen de handen uit de mouwen om onze fiets te leren kennen, om kleine herstellingen zelf te kunnen uitvoeren. We leerden over de bandenspanning (heel belangrijk om vlot vooruit te gaan!) , hoe hoog een zadel precies moet staan, hoe plak je een lekke band, (nee, niet met duct tape;-) hoe onderhoud je je ketting, hoe span je een remkabel aan,... De gevorderden onder ons kregen zelfs uitleg over de vering, hoe steek ik een nieuwe binnenband... Het was een drukte maar iedereen werkte zeer goed mee. We kregen zelfs een aantal fietsen binnen om te repareren. Een uitdaging! Het is ons allemaal gelukt! Het was echt een plezier om iedereen bezig te zien. Nogmaals van harte dank aan Bavo, Dirk, John, Pascal en Wilfried!

Schoolreis naar Pairi Daiza

Geen einde schooljaar zonder schoolreis! Pairi Daiza was onze bestemming. Zonder files kwamen we om 10 uur op de plaats van afspraak. We mochten in kleine groepjes op verkenning. Om halftwaalf trokken we met een gids naar het gloednieuwe gedeelte over Canada. We zagen er beren, wolven, elanden en rendieren. De gids kreeg bij de beren hulp van Emile en bij de wolven van Lucas want zij hielden een spreekbeurt over deze dieren. Na de geleide wandeling en ons lunchpakket mochten we er weer alleen op uit. We verveelden ons geen minuut! Ook al was het heel erg warm, we liepen van noord naar zuid, van oost naar west en weer terug. Gelukkig konden we in de kiosk gratis water krijgen zoveel we wilden. Het was een warme maar fijne dag!