Werking

Wat is de Ouderraad?

In de Ouderraad komen we met geïnteresseerde ouders samen, om mee te praten, mee te denken, mee te plannen en mee te werken met het schoolteam, ... om voor iedereen van elke schooldag een fijne beleving te maken!

Wil je meewerken met de Ouderraad ...?

Je kan op allerlei manieren meewerken met de Ouderraad, volgens wat past bij je eigen mogelijkheden en interesses.

1. als actief lid:

We vergaderen ongeveer 5 á 6 keer per schooljaar in een lokaal van de school (Zonnebloem).

Op deze vergadering bespreken we jaarlijks terugkerende zaken zoals de Fruitdag op school, het Sinterklaascadeau voor de kinderen, organisatie winterfestijn, eetfestijn en schoolfeest, paaswandeling en onze medewerking aan activiteiten georganiseerd door de school (grootouderfeest, kerstwake, enz, ...).

Ook nieuwe ideeën en projecten worden besproken zoals verfraaiing van de speeltuin (auto kleuters, extra speelgoed, bergruimte), aankoop digitaal bord, ....

Tenslotte komen ook voorstellen door ouders of constructieve bedenkingen tav de school aan bod. Deze zaken worden al dan niet meegenomen naar de Schoolraad.

2. als iemand die af en toe mee de handen uit de mouwen steekt:

Bij onze activiteiten of de uitwerking van de projecten kunnen we af en toe wel wat praktische hulp gebruiken. Bijvoorbeeld als hulp bij winterfestijn of schoolfeest, om de kinderen te schminken of te animeren, cakes te bakken, klussen zoals het onderhoud van de speeltuigen, verven van een muur, ... laat maar horen waar jij goed in bent!!

3. als "betrokken ouder":

Ook al ben je geen lid van de ouderraad, je idee, bemerking of voorstel is steeds welkom bij één van onze leden. Spreek ons aan bij de schoolpoort of elders, stuur een mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel ons even op. Samen staan we sterk, vele handen maken het werk licht!
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien