Klas 2-3

Hallo allemaal,

Dit schooljaar zijn we met 10 leerlingen in de klas: 4 leerlingen in het 3de leerjaar en 6 leerlingen in het 4de leerjaar.
Verder krijgen wij nog steeds les in onze container, iets verder verwijderd van de andere leerjaren.
Er staat dit jaar weer heel wat op het programma, zowel op leerstofvlak als op 'ontspan'vlak. We hebben onze moestuin om in te werken en om groentjes en kruiden uit te proeven, we nemen deel aan verschillende wedstrijden met onze klas, we gaan op uitstap, we leren heel wat nieuwe dingen bij, we maken opnieuw een gerechtje klaar voor de jarigen van de klas, ...
Elke 2 weken komt er ook een wetenschapper aan bod, die een spreekbeurt voor de klas houdt over 2 proefjes die hij/zij thuis eens uitprobeert. De andere weken doe ik als juf enkele proefjes in de klas, zo worden de kinderen enthousiast over techniek en wetenschap. Op het einde van het schooljaar houd ik een technieknamiddag met verschillende hoeken, onderwerpen daar zijn: hefbomen, bruggen bouwen, ...


Ik wens iedereen alvast een tof en leerrijk schooljaar!

Met vriendelijke groetjes, juf Elke

Dag rond Broederlijk delen met sponsorloop en een sobere maaltijd

Vrijdagvoormiddag keken we eerst allemaal samen naar de campagnefilm van Broederlijk Delen, daarna werkten we verder rond dit thema, ieder in zijn eigen klas. De leerlingen van het 3de tot het 6de leerjaar deden een quiz in kleine groepjes, het ging er spannend aan toe! Daarna vouwden ze door middel van origami een kraanvogel, het symbool van Oeganda. ' s Middags was er voor iedereen een sobere maaltijd van tomatensoep met wit of bruin brood en nog net voor de regen van de namiddag konden we op het Kerkplein de sponsorloop organiseren.

Pasen op school

Afgelopen donderdagnamiddag zochten allle kinderen paaseitjes op het voetbalveld. De groten hielpen de kleintjes bij hun speurtocht en daarna werd de vangst eerlijk verdeeld!

Laatste keer smullen uit onze wintermoestuin

De leerlingen maakten en aten vandaag pizza met lente-uitjes uit eigen moestuin. Lekker! was de conclusie ...

Techniekvoormiddag

Deze voormiddag staat volledig in het thema van techniek.

We beginnen met het opstarten van een 3D printer in de klas! Hij maakt een cadeautje voor het groepje dat de meest stevige brug bouwt met enkel een blaadje papier tussen 2 mappen in één van de hoekjes.

Verder hebben we nog hoekjes rond verbindingen, het nabouwen van elektrische schema's, hefbomen en tandwielen.

Wie eerder klaar is, kan aan de slag met een bol 'Perplexus' en leert verschillende knopen met touwen.

Vergeet vooral niet naar ons foto album te gaan kijken, het enthousiasme staat op de kinderen hun gezichten te lezen!

Jeugdboekenweek

Vorige week werden we voor de jeugdboekenweek uitgenodigd in De Meet in Bentille. Daar mochten de leerlingen Marijke Umans ontmoeten en luisteren naar hoe zij eigenlijk geen schrijfster wou worden, maar het toch werk en nog eens succesvol ook! Verhalen vertellen over haar jeugd en over haar personages kon zij alvast ook goed.